Määrittämätön diffuusi (sle-tyyppinen) sidekudostauti. Mahdollisesti interferonin aiheuttama lääkeainelupus-tyyppinen tila.

Lääkärin mukaan pyöreät kolikon kokoiset iholäiskäni eivät ole "millekään sidekudostaudille spesifin näköisiä", koska evät ole kyllin hilseileviä. 

Nivelissä ei ultralla tutkittuna ole tulehdusta. Ne ovat vain aristavat.

Edelleen voi siis lääkärin mielestä olla kyseessä interferonin aiheuttama oireilu, varsinkin kun histonivasta-aineet ei olleet puhdas negatiivinen, vaan merkinnällä +/- . Mun käsittääkseni lääkeaineen aiheuttamien oireiden pitäisi kuitenkin hävitä viikoissa, ja mä olen nyt ollut ilman interferonia jo yli neljä kuukautta. Lisäksi histonivasta-aineet on koholla myös idiopaattisessa sle:ssä 30-60% tapauksista.

Jos mun veressä ei olis tumavasta-aineita ja dna-vasta-aineita, pidettäis mua pelkästään luulotautisena. Nytkin tuntuu, että niveloireiden aiheuttamaa haittaa vähäteltiin. Lopulta kun sain tippa silmässä sanottua, että mä olen viimeisen kuukauden jaksanut vain sillä, että olen ajatellut reumatologilta löytyvän jotain apua, lääkäri sanoi, että voidaanhan tähän kokeilla oxiklorinia. Se auttaa 3-6 kuukaudessa. Odotellessa voin syödä tulehduskipulääkkeitä. Sikäli kun maha kestää.

Lääkäri oli täysin asiallinen, mutta silti mulle jäi vähän kurja olo. Jotenkin epävarma. Onko lääkärilläni riittävää tietämystä reumatautien lisäksi hypereosinofilisesta syndroomasta ja interferonilääkityksestä?

Surffailin sitten artikkeleita aiheesta interferoni ja lupus. Kävi ilmi, että sle nostaa usein elimistön interferonitasoa. Oliskohan sitten voinut käydä niin, että puhkeamassa oleva sle on nostanut elimistön interferonitasoa ja sen takia sen annostelua on voitu vähentää ja siitä jopa kokonaan luopua. Eli onkohan mahdollista, että puhkeamassa oleva sle (tai sen tyyppinen määrittämätön sidekudostauti) on parantanut mun eosinofilian? Ja käykö nyt niin, että jos toi oxiklorin auttaa sidekudostautiin, eosinofilia palaa takaisin? Odotan mielenkiinnolla...

Oxiklorin ei ainakaan näinä parina ekana päivänä ole aiheuttanut mainittavia sivuvaikutuksia. Yleensä kovalla oleva vatsa on tosin toiminut kahdesti päivässä, mutta sitä en pitäisi varsinaisesti haittana. :-)

Eteenpäin mennään, vaikka välillä kuljenkin kuin puukkojen päällä. Voinpahan kuvitella itseni pieneksi merenneidoksi. ;-)